5 причини да избереш Велинград това лято - ARTE Feastival

5 причини да избереш велинград това лято

Пак дойде време за плануване на летните отпуски, затова решихме да те улесним и да ти дадем 5 причини да избереш Велинград за почивката си. Не, че да се хвалим, но това е СПА столицата на Балканите, което прави курорта специален не само за нас в България, но и за чуждестранните туристи. Според легендите, на тези земи е живял великият Орфей, по-късно са дошли траките, а след това римляните. Но популярността на Велинград със сигурност не спира дотам и в момента е една от най-впечатляващите дестинации по ред причини. Сега даваме нашите любими ПЕТ:

Слънцето
То, че през лятото по default е повече е факт. Но Велинград носи славата на един от най-безоблачните градове в България, като ни позволява да се радваме на слънцето почти постоянно. Валежите и мъглите са рядкост, лятото е прохладно, а есента топла. Ние тук вече сме спечелени, но все пак ще се опитаме да те впечатлим дори повече.

Изворите
Минералните извори са това, което прави курорта какъвто е. Те са с дълбок произход, кристално чисти, бистри, освен това приятни на вкус и топли. Най-вероятно знаеш, че лекуват редица заболявания и успокояват различни болки, но няма как да не го споменем. Да си релаксираш в горещи извори със сигурност е терапия не само за тялото, но и за душата.


Забележителноститe
И по тази точка Велинград си е първенец – природните и културно-исторически забележителности в града и околността са около 120. Не се притеснявай, че ще скучаеш, винаги има какво ново да се види. Само не пропускай природният феномен Клептуза, който е символ на града и най-големия карстов извор в страната. Около него има заведения и може да се наеме водно колело за разходка, което направо ти чертае плана за деня.

Готини хотели и уникални СПА преживявания Например хотел Arte Spa & Park – най-добрият СПА хотел на Балканите. Огромния плюс на хотели в града е, че СПА услугите са с вода от лечебните минерални извори. А ако се чудиш защо пък толкова ти е нужно да ходиш на СПА, нека кажем, че причините не са една или две. Помага при стрес, успокоява болки в тялото, действа като детоксикация на организма, подобрява съня и ни кара да се чувстваме по-жизнени и отпочинали.

ARTE Feastival
Тази причина приемаме най-сериозно, най-вече защото за първи път ще имаме възможност да посетим подобно събитие. Ще има 8 различни сцени, много любими изпълнители, доказани шеф готвачи, царете на комедията, забавления за малчуганите и още толкова за големите. А върхът на всичко е Pool Stage, където ще може да се разпуска с танци, коктейли, сапунени мехури, музика и настроение.

Какво повече му трябва на човек, за да си планира отпуската във Велинград веднага?