Състезателни игри - ARTE Feastival
Home » фестивални зони » KIDS Zone » Състезателни игри
a

състезателни игри

Топлите летни дни са идеални за щафетни състезания на открито. Децата, а защо не и техните родители, се разделят на отбори и се надпреварват да постигнат дадена задача или за време.

Танграм

Танграм (буквално: „седем плочки на умението“) е китайска логическа игра, вид главоблъсканица за подреждане. Състои се от седем плочки, наречени тани – един квадрат, един успоредник и пет триъгълника (два големи, един среден и два малки). Играта може да се използва като пъзел, от чиито части се образува нова фигура. В създаването на тази фигура трябва да се използват и седемте геометрични фигури без да се препокриват. Целта на играта е да се редят специфични фигури, зададени само със силуетите си, но при условие, че се използват всичките седем плочки и то така, че да не се застъпват.

Улеи

„Улеи“ е бърз и забавен начин да накарате хората да работят заедно за постигане на обща цел. Всеки от екипите разполага с равен брой улеи, топче и чашка! Целта на всеки екип е топчето да се вкара в чашката движейки се по улеите. Внимание чашката е по – далеч от дължината на улеите.

туърк

Изключитерлно забавна игра. Всички участници разполагат със специална кутия с отвор и 30 бр. топки в нея. Кутията се закрепва за кръста на играчите, като те разчитат на „Туърк“ движенията си за да изкарат максимален брой топки от своята кутия. Печели участникът останал с най-малко топки в кутията след едноминутната надпревара!

ластично въже

„Раз, два, три“ е супер забавна. В играта могат да участва между 2-6 играчи. Участниците влизат в ластика, като целта е да вземат максимален брой топки, разположени на равни разстояния от всички. Доста трудна задача ако те дърпат от всички страни.

гъсеница

Неизменна част от всички състезателни игри! Тя гарантира уникално забавление за зрители и участници. Подходяща е за всички възрасти и е перфектният избор, който учи малки и големи на работа в екип.