Детски научен клас - Arte FEASTival

Детски научен клас

ДНК – Детски Научен Клас е създаден от Явор Денчев – магистър по микробилогия (Университет на Виктория, Канада), учител и аниматор с дългогодишен опит както в България, така и в Канада.

Явор популяризира науката в България с интригуващи научни демонстрации като участник в кастингите и полуфинала на България Търси Талант, като гост в множество телевизионни и радио предавания, както и като участник и лектор в многобройни научни и арт фестивали в София и страната. Още като ученик и студент участва в научни фестивали и семинари в Белгия, Испания, Канада и САЩ.

Целта на ДНК е да покажем, че науката може да бъде забавна и да разпалва креативност, докато развива логическо мислене в децата. Магията се крие в подхода на представянето й. За да спечелиш вниманието и разпалиш любопитството са нужни една колба знания, щипка зашеметяващи научни демонстрации, и няколко капки хумор. Нашите спиращи дъха научни шоу програми и забавни партита за рожден ден едновременно ще ви впечатлят, разсмеят и вдъхновят. А интерактивните ни научни класове и лаборатории ще разбълбукат онова така безценно детско приключенско чувство.

ДНК класовете ще се провеждат в зоната около Young Power Stage. Ето какво очаква всички деца на 22ри Август:

Научно шоу на сцена

Готови ли сте да избухнем с най-АРТЕстичното научно шоу на годината? Ще изригват експлозии от цвят и пяна с гигантската слонска паста за зъби на ДНК; ще разпалим най-зрелищните ни огнени реакции и ще засипем цялата сцена с вледеняващи облаци от течен азот и сух лед. Очакваме ви на 22.08 (неделя) 🙂

Шоу химични експерименти:

  • 12.00 – 12.30
  • 14.00 – 14.30

Научна лаборатория

В научната лаборатория на ДНК всеки участник ще се превърне в учен и ще експериментира с цветни бълбукащи отвари и мини вулкани със сух лед, ще си направи дъга от нетопящ се сняг в епруветка и ще забърка пухкав "флъфи" слайм и инста-желиращи червеи за вкъщи.

Детски научен клас – химични работилници : с предварително записване в самия ден:

  • 12.34 – 13.15
  • 15.00 – 15.30

галерия