Често задавани въпроси - Arte FEASTival

1. Как да закупя билет за фестивала?
Билетите за ARTE Feastival вече са в продажба на цени от 50 до 120 лв. на Ticketstation.bg, в офис мрежата на EasyPay и в магазини „На Тъмно“.

Можете да вземете своя билет от Ticketstation.bg като гост или с регистрация, която да използвате и за следващи събития.

Има 4 лесни стъпки:

  1. Избирате вида на билета и колко броя искате;
  2. Проверявате поръчката си;
  3. Избирате как да въведете данните си, като най-добре е да го направите с регистрация в сайта, която може да направите и по време на поръчката;
  4. Избирате предпочитан начин на плащане – с ePay.bg или EasyPay.
   След като завършите поръчката си, ще получите билета си в електронен вариант в съответствие с желанието на Ticketstation.bg за дигитализиране на процесите. Билети има и в офис мрежата на EasyPay и в магазини „На Тъмно“.

2. Какво включват еднодневните билети?

1 DAY ADULT – 20.08.

Еднодневният билет за възрастни за 20.08. дава достъп до сцените Music Stage, Young Power Stage, Comedy & Cinema Club, Chef’s Stage, Adventure Park и ART Zone на Arte Feastival и е на цена от 60 лв. С билет 1 DAY ADULT 20.08. ще можете да гледате Контрол, Dub Pistols, Dubioza Kolektiv и DJ Sandi Rivera на голямата сцена, а на комедийна сцена Comedy & Cinema Club stage ще бъдат Михаил Билалов с Бум бум: Еволюция на престъпното мислене, „V for Venetta: Когато порасна ще стана MILF“ и забавните истории на Илия Виделинов.

През първия фестивален ден на кулинарната сцена CHEF’S stage ще се качат гурме гурутата Божана Кацарова, Таньо Шишков и Светла Илиева, но и вие също ще имате възможност да се включите в приготвянето на храната и кулинарните състезания. На YOUNG POWER Stage на 20.08. ще видим Михаела Маринова и 100 кила, а през целия фестивален ден ще имате възможност да станете част от различни игри и състезания с цялото си семейство в ADVENTURE Park, да се присъедините към арт зоната и да потънете в магията на Imad Magician – илюзионистът от Мароко.

1 DAY ADULT 21.08.

Еднодневният билет за възрастни за 21.08. дава достъп до сцените Music Stage, Young Power Stage, Comedy & Cinema Club, Chef’s Stage, Adventure Park и ART Zone на Arte Feastival и е на цена от 60лв. С билет 1 DAY ADULT 21.08. ще можете гледате Деси Добрева и DJ Dian Solo, Керана и космонавтите, Djaikovski, Goran Bregovic и DJ Mahmut Orhan на голямата сцена, а комедийна сцена Comedy & Cinema Club stage ще представи и Майсторите на комедията – Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, „Извънредно любовно“ на Сценична треска със Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова, и Димитър Иванов – Капитана.
През втория фестивален ден на кулинарната сцена CHEF’S stage ще се качат шеф готвачите Биляна Йотовска, Реджи Бадев и Бояна и Борис (Amuse Bouche) и вие също ще имате възможност да се включите в приготвянето на храната и кулинарните състезания.  На YOUNG POWER Stage на 21.08. ще видим DARA, Павел и Венци Венц и Михаела Филева, а през целия фестивален ден ще имате възможност да станете част от различни игри и състезания с цялото си семейство в ADVENTURE Park, да се присъедините към арт зоната и да потънете в магията на Imad Magician – илюзионистът от Мароко.

1 DAY ADULT 22.08.

Еднодневният билет за възрастни за 22.08. дава достъп до сцените Music Stage, Young Power Stage, Comedy & Cinema Club, Chef’s Stage, Adventure Park и ART Zone на Arte Feastival и е на цена от 60лв. С билет 1 DAY ADULT 22.08. ще можете да се гледате Morcheeba, Roger Sanchez, De-Phazz на голямата сцена, а комедийна сцена Comedy & Cinema Club stage ще представи: „КОМИКадзе“ от Кръстьо Лафазанов, Кючуков Комеди шоу и Веселина Бабаджанкова.
През третия фестивален ден на кулинарната сцена CHEF’S stage ще се качат гурме гурутата Джун и Рене Йошида, Стоян и Лора от „Бон Апети“ и Елица Котева, но и вие също ще имате възможност да се включите в приготвянето на храната и кулинарните състезания.
На YOUNG POWER Stage на 22.08 ще видим VICTORIA и Скандау, а през целия фестивален ден ще имате възможност да станете част от различни игри и състезания с цялото си семейство в ADVENTURE Park, да се присъедините към арт зоната и да потънете в магията на Imad Magician – илюзионистът от Мароко.

2. Какво включват тридневните билети?

3 DAYS ADULT 20-22.08.

Тридневният билет за възрастни за 20-22.08. дава достъп до сцените Music Stage, Young Power Stage, Comedy & Cinema Club, Chef’s Stage, Adventure Park и ART Zone на Arte Feastival и е на цена от 100лв.
С билет 3 DAYS ADULT 20-22.08 ще можете да станете част от трите фантастични фестивални дни, заедно с повече от 40 участници и артисти, на четири сцени и осем зони, да участвате в различните игри и състезания с цялото си семейство в ADVENTURE Park, да се присъедините към арт зоната и да потънете в магията на Imad Magician – илюзионистът от Мароко.

3 DAYS VIP 20-22.08.

Категорията е изчерпана!

Тридневният VIP билет за възрастни за 20-22.08. ще направи преживяването на Arte Feastival безпрецедентно със специалните възможности, които предлага. Той дава достъп до сцените Music Stage, Young Power Stage, Comedy & Cinema Club, Chef’s Stage, Adventure Park и ART Zone на Arte Feastival.
Специалните опции, които включва VIP билетът са:

 • достъп до Pool Party зоната;
 • достъп до специално изградени VIP платформи на Music Stage;
 • достъп до отделни санитарни възли, поставени за ваше улеснение;
 • бърз достъп до отделна зона за вход;
 • достъп до уникалното After Party, за което трябва да направите допълнителна резервация и да заплатите куверт.

2. Какво включват детските билети?

3 DAYS 0-10г. 20-22.08.

Тридневният билет за деца за 20-22.08. дава достъп до сцените Music Stage, Young Power Stage, Comedy & Cinema Club, Chef’s Stage, Adventure Park и ART Zone на Arte Feastival и е безплатен. Малчуганите ще могат да се забавляват спокойно на преживяването от Arte Feastival, като единственото, което трябва да направите е да представите техния безплатен билет и декларация за придружител в два екземпляра на входа на събитието.

*Декларация за придружител се изисква съобразно чл. 8, ал. 3 и 4 от Закона за закрила на детето. Тя се отнася за всички лица под 18 годишна възраст и следва да се представи попълнена в 2 екземпляра. Изтеглете декларацията от тук.

С билет 3 DAYS 0-10г. 20-22.08, децата ще могат да се забавляват заедно с вас и на трите фантастични фестивални дни, заедно с повече от 40 участници и артисти, на четири сцени и осем зони, да участвате в различните игри и състезания с цялото си семейство в ADVENTURE Park, да се присъедините към арт зоната и да потънете в магията на Imad Magician – илюзионистът от Мароко.

3 DAYS 11-18Г. 20-22.08.

Тридневният билет за деца навършили 11 години за 20-22.08 дава достъп до сцените Music Stage, Young Power Stage, Comedy & Cinema Club, Chef’s Stage, Adventure Park и ART Zone на Arte Feastival и е на цена от 50% от стойността на билета за възрастни. Заедно с билета на входа трябва да представите и декларация за придружител в два екземпляра.

*Декларация за придружител се изисква съобразно чл. 8, ал. 3 и 4 от Закона за закрила на детето. Тя се отнася за всички лица под 18 годишна възраст и следва да се представи попълнена в 2 екземпляра. Изтеглете декларацията от тук.

С билет 3 DAYS 11-18Г. 20-22.08 ще можете да станете част от трите фантастични фестивални дни, заедно с повече от 40 участници и артисти, на четири сцени и осем зони, да участвате в различните игри и състезания с цялото си семейство в ADVENTURE Park, да се присъедините към арт зоната и да потънете в магията на Imad Magician – илюзионистът от Мароко.

1. Къде и кога ще се проведе Arte Feastival?
Arte FEASTIVAL 2021 ще се проведе в град Велинград, в периода 20 – 22 август 2021г. Точният адрес на събитието е ул.Юндола 200, 4600 Велинград. Вижте GPS координати тук.

2. Как да стигна?

Велинград се намира на около 130км от София, 340км от Бургас, 80км от Пловдив и на 460км от Варна. Близки големи градове до Велинград са Солун (Гърция, 280км), Истанбул (Турция, 500км), Скопие (Македония, 300км), Белград (530км). До Велинград може да стигнете по автобусна и железопътна мрежи от повечето големи градове в България. Можете да проверите разписанието на автобусите от София до Велинград на Сайта на автогара София, а разписанието на влаковете от и до Велинград на адрес razpisanie.bdz.bg. Гарата в града се намира в централния квартал Лъджене на ул. Никола Вапцаров до магазин Billa.


3. Какво ще включва Arte FEASTIVAL 2021?


Участие в Arte FEASTIVAL 2021 ще вземат любими български изпълнители, ще можете да се насладите на изключителни готварски изпълнения, както и на редица забавни активности, като pool party, надяждане и подобни. На територията на фестивала ще бъдат изградени 8 фестивални зони за Вас и Вашето семейство. Разгледайте пълната програма по дни тук.


4. Какви са наличните билети и откъде могат да бъдат закупени?


Лица до 10 години включително (ненавършили 11 години) влизат безплатно, придружени от родител/пълнолетен придружител с редовен билет. Лицата на тази възраст трябва да притежават разпечатан безплатен билет и декларация за придружител. Лица на възраст 11 – 17г. влизат със специален билет на цена 50 % от стойността на билета за възрастен.

Към момента, на разположение са следните билети и ценови категории:

 • Тридневен билет за възрастен;
 • Тридневен билет за деца на възраст 11-17г., на цена 50% от стойността на тридневния билет за възрастни.;
 • Безплатен тридневен билет за деца на възраст до 10г. включително;
 • Еднодневен билет;
 • Тридневен VIP Lounge билет;

Можете да разгледате предимствата на всеки билет от секция „Билети“, както и да откриете връзки за закупуване.

5. Как е организиран достъпът за деца?

Лица до 10 години включително (ненавършили 11 години) влизат безплатно, придружени от родител/пълнолетен придружител с редовен билет. Всички лица до 10 години вкл. трябва да притежават разпечатан безплатен билет и попълнена декларация за придружител. Лица на възраст 11 – 17г. влизат със специален билет на цена 50 % от стойността на билета за възрастен. Придружителите представят лична карта и билет за събитието заедно с попълнената Декларация за придружител* в 2 екземпляра. Възрастта на децата може да бъде доказана с ученическа лична карта или копие на акт за раждане. Декларацията се представя в два екземпляра при всяко влизане в зоната на Събитието.

*Декларация за придружител се изисква съобразно чл. 8, ал. 3 и 4 от Закона за закрила на детето. Тя се отнася за всички лица под 18 годишна възраст и следва да се представи попълнена в 2 екземпляра. Изтеглете декларацията от тук.

1. Кой и кога ще се включи в Arte Feastival?
ARTE Feastival e фестивалът за теб и твоето семейство. Тридневни забавления, любими артисти и много усмивки те очакват на Music Stage, Chef’s Stage, Comedy & Cinema Club, Pool Stage на специалното място за деца и тийнейджъриYOUNG Power, както и на ART Zone, ADVENTURE Park и невероятното фестивално AFTER Party.
2. Какви са началният и крайният час на фестивала?
Часовете са ориентировъчни и могат да бъдат променени до началото на фестивала! Arte Feаstival 2021 започва официално на 20 август 2021 в 14:00ч. и приключва на 22 август 2021 около 00:45ч. Пълната програма по фестивални дни и изпълнители можете да разгледате в страница „Програма“.

Какво е разрешено да се внася в зоната на фестивала?

Като цяло в зоната на фестивала е разрешено внасянето само на лични вещи и дрехи. За ваше улеснение добавяме списък на някой разрешени неща, за които може да възникнат въпроси:

 • Слънцезащитен крем;
 • Репелент (препарат за предпазване от ухапване от насекоми) – да НЕ е под формата на аерозол/в опаковка под налягане;
 • Запалка;
 • Цигари / Е-цигари;
 • 0,5 л. пластмасова бутилка с вода;
 • Медикаменти (астма спрей, хапчета и др.);
 • Външна батерия за зареждане на телефон (POWERBANK);
 • Разтвор за контактни лещи;
 • Дезинфектант за ръце;
 • Инсулинова спринцовка (НЕ нормална спринцовка, а такава с много къса игла), максимално позволена е 1 спринцовка;
 • Малка бутилка инсулин.


2. Какво не бива да се внася в зоната на фестивала?

Имайте предвид, че ако притежавате един или повече от тези предмети, те ще Ви бъдат отнети при влизане в зоната на фестивала. Организаторът НЕ НОСИ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение.

За да избегнете подобна ситуация, НЕ взимайте със себе си следните предмети и вещества:

 • Вещества, чиято употреба е забранена от закона;
 • Наркотични вещества и принадлежности за тяхната употреба;
 • Хладни, огнестрелни оръжия и други средства за самозащита (като например, но не само, всякакви размери ножове, газови пистолети, лютив спрей) или други опасни предмети, които могат да се използват като оръжия;
 • Запалими вещества или течности, включително аерозоли;
 • Маркери, спрейове;
 • Раници и чанти с вместимост по-голяма от 10 литра или около 35х25х12 см.
 • Стъклени и пластмасови контейнери, стъклени/метални/пластмасови бутилки, метални чаши и твърди опаковки;
 • Плюшени играчки;
 • Играчки с дистанционно управление като коли, самолети, хеликоптери и други подобни;
 • Храна и алкохол;
 • Вода за един човек в разфасовка по-голяма от 0,5 литра;
 • Балони, надуваеми топки, запалими сфери, летящи фенери, както и фризбита и други летящи дискове;
 • Чадъри, факли, пръчки (вкл. селфи стикове);
 • Обемисти предмети, столове, кутии, шалтета, спални чували и палатки;
 • Велосипеди, скейтборди, ховърборди, електрически скутери и други превозни средства;
 • Домашни животни, с изключения на кучета-водачи;
 • Лазери, лазерни писалки и сходни на тях светлинни устройства;
 • Водни пистолети, спрей бутилки и други, разпръскващи вода;
 • Музикални инструменти и озвучителни системи;
 • Мегафони;
 • Дронове и други летящи обекти;
 • Професионални камери и видеооборудване (такива камери, чийто обектив е сменяем);
 • Пиротехнически материали, вкл. фойерверки, бенгалски огън и др.;
 • Колани-вериги, обвити ремъци и колани със шипове (конусни шипове);
 • Флайери, които не са изрично разрешени от организатора.

Изброените по-горе предмети ще бъдат конфискувани на входа от охраната. Имайте предвид, че някои бижута или други мърчандайз артикули (като вериги, шипове и т.н.) също могат да бъдат счетени за опасни и да бъдат отнети на входа.

Организаторът НЕ НОСИ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение! Организаторът запазва правото си да разшири списъка със забранени предмети по всяко време.


3. Разрешено ли е да се влиза и излиза от фестивалната зона?

Многократното влизане и излизане на фестивала след 18:00ч. е забранено от най-вече от съображения за сигурност. Преди 18:00ч. можете да излезете и да се върнете във фестивалната зона. Влизането е разрешено по всяко време.
При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието.


4. Може ли да се снима свободно?

Позволено е да се снима САМО с телефон и фотоапарат тип „сапунерка“ (такъв, който не позволява смяна на обектива). Забранено е да се внася професионална или полупрофесионална фото или видео техника, както и дронове.


5. Мога ли да внасям храни и напитки?

Забранено е внасянето на храни и напитки от всякакъв тип в рамките на фестивала. Там ще имате достъп до барове с храни и напитки. Позволено е внасянето на вода в разфасовки до 500ml на човек. В случай на екстремно високи температури е възможно това количество да бъде увеличено на 750ml.

Организатор на семейния фестивал ARTE Feastival е Фест Тийм ЕООД, в партньорство с КМД и Spa & Park Hotel Arte.

Fest Team е промоутърска компания, чиито събития на живо събират над 100 000 души на година.
Компанията е организатор на най-големите музикални и танцови събития и фестивали в България. Дейността на дружеството е насочена основно към българската аудитория и в частност към чуждестранната.
Работата на екипа се отличава с високо-качественото изпълнение на проектите, както и следването на европейските тенденции и стандарти на работа, като това се разпознава на международно ниво.
Фест Тийм е единственият представител на Live Nation в България.
Част от проектите в портфолиото на компанията са фестивалите: Hills of Rock; Spice Music Festival; ARTE Feastival, Fanta Dance Festival, а от скоро и Street Food & Art Festival, както и концертите на: Lenny Kravitz, Sting, Five Finger Death Punch, Papa Roach, Hollywood Undead, Brayan Adams, Tom Jones, Lord of the rings: In Concert и др.

„Културно-масова дейност” ЕООД (КМД) е културен оператор от 2018 г., специализиран в организирането на концерти, представления, изложби, изложения, кино прожекции, културни прояви и фестивали. За последните 2 год., екипът е организатор на редица събития като STREET FOOD FEST „Кино и Храна” – Пловдив, Бургас и Варна, SPICE MUSIC FESTIVAL и др.

Spa & Park Hotel Arte е най-новият пет звезден комплекс в Spa столицата на Балканите – Велинград. Хотелът е разположен в подножието на гората, сред дивна гледка и уникална природа. Захранен е с една от най-благоприятните и лечебни минерални води във Велинград!

1. Ще има ли осигурен лекарски пункт?

На територията на фестивала ще бъдат позиционирани няколко лекарски екипа. Важно е да се информирате за тяхното местоположение от предварително изнесените информационни табла, за да сте подготвени, в случай на нужда.


2. Осигурен ли е равен достъп за хора в неравностойно положение?

Полагаме усилия, за да направим Фестивала достъпен за хора с увреждания.

Предвиден е отделен вход, така че да бъде максимално улеснено преминаването през главния вход на фестивала, както и специални тоалетни на лесно достъпни места.

При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!


3. Имам допълнителен въпрос. Как да се свържа с Вас?

Пишете ни на info@festteam.bg или на официалната ни страница във Facebook – следим редовно всички коментари, мнения и въпроси.