Бояна и Борис (Amuse Bouche) - ARTE Feastival

22.08, CHEF’S Stage | програма

Бояна Рачева и Борис Тасев са дуото, което седи зад реализацията на идеята Кулинарно училище „Amuse Bouche“. Те вярват, че всеки, независимо от заниманията си и кулинарния си опит, е добре дошъл да изживее магията на кулинарното изкуство.

Акцент в курсовете, които създават са не само нови, модерни техники и технологии за приготвяне на конкретен продукт, но и за хранителните стойности, които те носят.

Бояна е завършила бакалавърска степен по органична химия, след което продължава с магистратура по Медицинска химия в Софийския Университет. Определя се като химик приложник и предпочита да прекарва времето си в кухнята, отколкото в някоя друга тъмна лаборатория.

Другата половинка на Amuse Bouche е Борис Тасев, който открива страстта си към готвенето, като студент по икономика в Ню Йорк преди 14 години. Прибира се в България след като през 2008г. завършва Приложна Макроикономика и Финанси. След три години менажиране на чужди бизнес проекти напуска работа, за да търси истинското си призвание.

Двамата ще представят в рамките на ARTE Festival идеи и техники за домашен сладолед. Ще имате възможност да дегустирате Лимонов сладолед с лимончело и шоколадов сладолед.