Джун и Рене Йошида - ARTE Feastival

22.08, CHEF’S Stage | програма

Джун Йошида е наполовина японец, наполовина българин, който обича да смесва не само продуктите в кухнята, а и музиката. В малкото си свободно време се изявява и като диджей. Избрал е да живее в България, въпреки че се е подвизавал доста време в САЩ.

През 2004 г. завършва кулинарната академия Cordon Bleu, а през 2013 г. отваря свой ресторант заедно със семейството си, след като доста време работи по различни проекти, но основно за други хора. Джун разработва менюта за известни ресторанти.

Кулинарното приключение на Рене започва като хоби. След което я канят да води кулинарна рубрика за Бакхус. Започва да прави авторски вечери. Работила е в кухнята на Щастливото прасе, била е и гост-готвач в много софийски ресторанти.  Рене споделя: „Вярвам, че храната трябва да е сезонна и колкото се може повече да се използват местни продукти. Също така смятам, че всеки може да се научи да готви, защото това е лично отношение към самия себе си, освен това е лесно и забавно.“

Новият проект на Джун и Рене е блогът Funkooks, в който те споделят авторски рецепти, както и други интересни неща, свързани с готвене, пътешествия и интересни хора. Те целят да покажат на българите, че с познати и непознати продукти могат да се направят невероятни комбинации. Сигурни сме, че никога не сте чували за туршия от пъпки на глухарчета (и ние не бяхме :)). Джун и Рене правят pop-up ресторант, готвят за частни събития, участват в събития и пишат и снимат рецепти за блога си Funkooks.

Джун и Рене Йошида ще пренесат морето във Велиград с тяхното Ризото с миди по бургаски.