22.08, CHEF’S Stage | програма
Мария Жекова грабна титлата в седмия сезон на кулинарното предаване Master Chef не само с кулинарни качества, но и с огромната си любов към всичко българско! Любов, която с времето превръща в своя лична кауза. Тя е на 28, родом е от София и по професия е кулинарен фотограф. Споделя, че фотографията е голяма част от живота й и именно това обеснява красотата в чиниите, които създава. В последните четири години талантливата Мария прекарва повече време в китните Родопи, след като си купува стара къща там и успява да я реставрира. Според нея животът е извън големия град и е изключително щастлива, че консумира каквото си произведе сама и успява да проследи пътя на всичко, което слага в чинията си. Бере билки, гъби и пазарува главно от малки производители.
Като дете е имала проблеми с теглото и е страдала от незнанието как да се храни правилно. Започва да готви, за да си създаде здравословни навици и основната й мисия е да предаде това знание, за да може повече хора да се чувстват добре. Казва, че никога не би направила компромис със здравето си и себе си!
Мария Жекова ще демонстрира рецепта за Еклери с мус от овче кисело мляко и диви ягоди