20.08, CHEF’S Stage | програма
Светла Илиева завършва Софийската професионална гимназия по туризъм през 2012-а и оттогава се занимава професионално с кулинария. В момента работи в изискан ресторант в центъра на София, който предлага френска кухня. Определя себе си като организирана и амбициозна, отборен играч, който има желание да учи нови неща.
Светла завършва на трето място своето участие в Hell’s Kitchen България, а в момента работи в предаването „На кафе“. Тя е популярно и обичано лице от телевизионния екран, като в книгата си „Тефтерът на баба“ представя любимите си рецепти от тефтера на баба си – жената, запалила в нея любовта към кулинарията.
С уважение към традициите, Светла внимателно подбира и приготвя с много обич и внимание редица типични за трапезата на нейното – а и на много други български семейства, ястия като тестени изделия, постни и месни гозби, сладки и туршии.
Тя споделя с множеството си почитатели не просто рецепти, но и привързаността си към семейството и страстта си към храната.
За радост на малки и големи, Светла ще представи модерен прочит на бабини бухтички с ягоди и захарен памук.