Ути Бъчваров - ARTE Feastival

21.08, CHEF’S Stage | програма

Петър Бъчваров, по известен като Ути Бъчваров, e роден на 1 март 1970 г. в София.
Майка му, Галя Бъчварова, е директор на Телевизионни театър от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г., така че Ути е израснал изцяло в артистични среди. Неговият дядо Стоян Бъчваров е един от най-големите български актъори. Театърът във Варна носи неговото име.

През 1990 г. Ути Бъчваров е приет във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, където завършва „Театрална критика“ и „Кинорежисура“. Докато е студент той написва 150 статии за кино и театър, отпечатани в най-елитните български специализирани печатни издания, както и в масовите вестници, снима филми, участва в телевизионни предавания.
В продължение на 6 г. е водещ на предаване за лов и риболов по Българско Национално Радио. Ловът е негова голяма страст и повод да обиколя света надлъж и шир.

През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, по БНТ, наречено „Вкусно“. Предаването „Вкусно“ е без никаква конкуренция на медийния пазар и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров в символ на добрата храна и всичко свързано с храненето в България.

Ути Бъчваров ще ни завлаее с:

  • Великата лятна чобанска салата;
  • Български дюнер;
  • Чили кон карне (по родопски).